رواق

بالادیده
نگاهی به معروفترین رمان‌های علمی ـ تخیلی دنیای ادبیات
«1984» از کتاب‌هایی است که هر کتابدوستی خود را ملزم به خواندنش می‌داند و از شاهکارهایی است که تاثیر آن تا ابد در ذهن خواننده خواهد ماند. تصویر تاریکی که.....


                                                         
«این قدمی کوتاه برای یک انسان و گامی بزرگ برای بشریت است...»
پیشرفت بشریت در عرصه‌های علمی از موضوعاتی است که ذهن منطق‌گرای انسان شاید کمتر بتواند آن را با دنیای پرسحر و جادوی ادبیات گره بزند. اما همیشه نویسندگانی بوده‌اند که با تکیه بر قلم‌های توانمندشان، پیشگامانه قدم برداشته و چشم‌اندازی نو را به ذهن کتاب‌دوستان هدیه کرده‌اند.

«نیل آرمسترانگ»، اولین انسانی که به ماه قدم گذاشت و با سفر رویایی خود، منبعی برای خلق آثار الهام‌بخش برای نویسندگان شد، روز گذشته در سن 82 سالگی درگذشت. به بهانه‌ی‌ مرگ این شخصیت برجسته، نگاهی به معروفترین آثار علمی ـ تخیلی دنیای ادبیات می‌اندازیم:

«ماشین زمان» نوشته‌ی «اچ.جی. ولز» اولین‌بار در سال 1895 به چاپ رسید و به همین دلیل یکی از قدیمی‌ترین کتاب‌های ژانر علمی ـ تخیلی لقب گرفته است. «ولز» کتاب معروفش را درباره‌ی‌ مخترعی آماتور به نگارش درآورده که موفق می‌شود در زمان سفر کند.


«2001؛ ادیسه‌ی فضایی» نوشته‌ی «آرتور سی.کلارک» یکی از مطرح‌ترین آثار ادبی است که به سفرهای فضایی پرداخته و به واسطه‌ی ساخت فیلم اقتباسی توسط «استنلی کوبریک»، به شهرتی بین‌المللی دست یافت. بعدها سه جلد دیگر به اثر «سی.کلارک» افزوده شد: «2010: اودیسه دو»، «2061: اودیسه سه» و «3001: اودیسه نهایی» که دو قسمت نهایی این چهارگانه هنوز مورد اقتباس تصویری قرار نگرفته‌اند.


«فارنهایت 451» نوشته‌ی «ری بردبری» که چند ماه پیش برای همیشه از دنیای ادبیات خداحافظی کرد، با این کتاب تا ابد در یادها ماندگار خواهد بود. این کتاب که برای اولین‌بار در سال 1951 به صورت یک داستان بلند به چاپ رسید، بعدها مورد اقتباس سینمایی قرار گرفت.


«سلاخ‌خانه شماره 5» نوشته‌ی «کورت ونه‌گات» یکی از معروف‌ترین آثار این نویسنده‌ی آمریکایی است که در حوزه‌ی علمی ـ تخیلی جزو آثار کلاسیک محسوب می‌شود. بمباران در شهر درسن در دوران جنگ جهانی دوم و نگاه به شرایط وخیم انسانی در زمان جنگ‌های ویرانگر موضوع اصلی رمان سال 1969 ونه‌گات هستند.


«بازی اندر» نوشته‌ی «اورسون اسکات کارد»؛ داستان اندر 7 ساله‌ای که توسط دشمنان محاصره می‌شود و آخرین امید زمین محسوب می‌شود، دستمایه‌ی رمان معروف اسکارت کارد است. اثر علمی ـ تخیلی «بازی اندر» بعدها تبدیل به فیلم سینمایی موفق شد.


«1984»
نوشته‌ی‌ «جورج اورول»؛ نمی‌توان از ژانر علمی ـ تخیلی سخن گفت و به شاهکار جورج اورول اشاره نکرد. «1984» از کتاب‌هایی است که هر کتابدوستی خود را ملزم به خواندنش می‌داند و از شاهکارهایی است که تاثیر آن تا ابد در ذهن خواننده خواهد ماند. تصویر تاریکی که اورول یک سال پیش از مرگ در «1984» خلق می‌کند، به طور کنایه‌آمیزی درباره آینده‌ی دهشتناک جهان نوشته شده،‌ اما به طرز خنده‌داری به جوامع امروز بشری شباهت دارد.


«دنیای جدید دلیر»؛ «آلدوس هاکسلی» نیز همچون خالق «مزرعه حیوانات» در رمان خود به تصویر دنیایی ضد آرمانی می‌پردازد که پیشرفت علم و تکنولوژی لایه‌های ترسناکی را به زندگی بشر افزوده‌اند.



گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
رواق
بالادیده

تعداد نظر های داده شده (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر(ایمیل اجباری نیست

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
بالادیده